Full Service Lease; wel de voordelen maar niet de risico's

Natuurlijk is een e-bike duurder dan een gewone fiets. Ook de onderhouds- en verzekeringskosten liggen hoger dan bij een gewone fiets. En sinds 2015 is ook nog eens het fiscaal vriendelijke fietsenplan via de werkgever afgeschaft. Maar waarom alles in één keer vooruitbetalen als het ook op een handige en moderne manier kan? Er is namelijk een uitstekende alternatief: Full Service Lease

Een full service leasecontract van MobiLease is hét alternatief voor het afgeschafte fietsenplan. Eigenlijk is het een “fietsplan plus”. Als gebruiker loop je geen enkel risico dus kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Bovendien heb je maximale vrijheid en kan je binnen 3 jaar weer een nieuwe fiets uitzoeken. In ieder contract zijn de volgende leasecomponenten opgenomen:

Diefstal- & Casco verzekering

Alle MobiLease e-bikes zijn volledig verzekerd tegen diefstal en schade (inclusief batterij!). Wordt je e-bike gestolen dan zorgen we ervoor dat je snel weer een nieuwe krijgt. Zonder dat we je contract aanpassen. En natuurlijk betaal je geen eigen risico! Het is al vervelend genoeg.

Reparatie, Onderhoud & Banden

Als je al je bezoekjes aan de fietsenmaker optelt kan de rekening aardig oplopen. Bandreparaties en vervanging, onderhoudsbeurten en onverwachte reparaties zijn niet goedkoop. Binnen het leasecontract nemen wij deze kosten voor onze rekening en zorgen we er zelfs voor dat de e-bike op locatie gerepareerd kan worden. Bij je eigen fietsenmaker laten repareren mag natuurlijk ook.

Pechhulp & Vervangende e-bike

In het leasecontract is ook pechhulp onderweg, terugbreng service en een vervangend e-bike opgenomen mocht je onderweg stil komen te staan. Een unieke service die ervoor zorgt dat je snel weer onderweg bent. Eén telefoontje naar onze alarmcentrale volstaat.

 

Rente & Afschrijving

Je e-bike wordt minder waard naarmate je er meer mee rijdt. Bovendien wordt de aanschafprijs door ons betaald. De vergoeding hiervoor is bij het contract inbegrepen.

Leasen via de zaak

Zakelijk een e-bike leasen en ter beschikking stellen aan een medewerker kan voor een werkgever interessant zijn. De maandelijkse leaseprijs kan volledig ten laste van de winst worden gebracht. Bovendien is alle BTW te verrekenen. De medewerker kan dan de e-bike gebruiken voor zijn woon-werk reizen. Een andere vorm van vergoeden is dan niet meer (onbelast) mogelijk. Als de medewerker de e-bike ook voor privéritten gebruikt dan dient er een bedrag op het salaris ingehouden te worden voor het privévoordeel dat de werknemer geniet. Dit bedraagt doorgaans slechts enkele euro’s netto per maand.