Full Service Lease; wel de voordelen maar niet de risico's

Ja, een e-bike is duurder dan een gewone fiets. Ook de onderhouds- en verzekeringskosten liggen hoger dan bij een gewone fiets. Maar waarom alles in één keer vooruitbetalen als het ook op een handige en moderne manier kan? Er is namelijk een uitstekende alternatief: Full Service Lease Een full service leasecontract van MobiLease is dé oplossing voor het zakelijk gebruik van een e-bike. Als werkgever loop je geen enkel risico dus kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Bovendien heb je maximale vrijheid en kan de medewerker binnen 2 of 3 jaar weer een nieuwe e-bike uitzoeken. In ieder contract zijn de volgende leasecomponenten opgenomen:

Diefstal- & Casco verzekering

Alle MobiLease e-bikes zijn volledig verzekerd tegen diefstal en schade (inclusief batterij!). Wordt je e-bike gestolen dan zorgen we ervoor dat je snel weer een nieuwe krijgt. Zonder dat we je contract aanpassen. En natuurlijk betaal je bij ons geen eigen risico! Het is al vervelend genoeg als je e-bike is gestolen.

Reparatie, Onderhoud & Banden

Als je al je bezoekjes aan de fietsenmaker optelt kan de rekening aardig oplopen. Bandreparaties en vervanging, onderhoudsbeurten en onverwachte reparaties zijn niet goedkoop. Binnen het leasecontract nemen wij deze kosten voor onze rekening en zorgen we er zelfs voor dat de e-bike op locatie gerepareerd kan worden. Bij je eigen fietsenmaker laten repareren mag natuurlijk ook.

Pechhulp & Vervangende e-bike

In het leasecontract is ook pechhulp onderweg, terugbreng service en een vervangende e-bike opgenomen mocht je onderweg stil komen te staan. Onze unieke service zorgt ervoor dat je snel weer onderweg bent. Eén telefoontje naar onze alarmcentrale is genoeg.

 

Rente & Afschrijving

Je e-bike wordt minder waard naarmate je er meer mee rijdt, dat risico is voor ons. Bovendien is zelf investeren niet meer nodig want je betaalt een vast bedrag per maand gedurende de looptijd.

Leasen via de zaak

Zakelijk een e-bike leasen en ter beschikking stellen aan een medewerker is voor veel werkgevers interessant. De maandelijkse leaseprijs kan volledig ten laste van de winst worden gebracht. Bovendien is alle BTW te verrekenen. De medewerker kan dan de e-bike gebruiken voor zijn woon-werk en ook zakelijke ritten. Als de medewerker de e-bike ook voor privéritten gebruikt is er vanaf 1 januari 7% bijtelling van kracht. Een e-bike van € 2.000,- euro kost de medewerker, afhankelijk van zijn inkomen, tussen de € 4,33 en € 5,75 per maand.